20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je periodiek betaalt veel minder zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telefonie abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone koop je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je toestel helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. Heel veel klanten betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als klant zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: 20gb SIM Only
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top