SIM Only 1500 | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon kan betaalbaar zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een contract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je jaarlijks betaalt aanzienlijk minder hoog zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een abonnement zonder smartphone aangaat voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €28. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telecomabonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je smartphone helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, bespaar je op uitgaven. Ontzettend veel klanten betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een SIM Only abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral handig voor de klant die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 1500
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is denken wij voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top