SIM Only gratis | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per periode betaalt redelijk lager zullen zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een SIM Only abonnement ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas aanvangen bij €27. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel zorgen ervoor dat je na de looptijd je telefoon helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only gratis

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. Ontzettend veel mensen betalen meestal meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een telefonie abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral slim voor de consument die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only gratis – Simlockvrije telefoon

SIM Only gratis – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only gratis
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only gratis

 

Scroll to top